lördag 21 februari 2009

Mörker i Skagen - ljus i Metodistkyrkan?

När man nu alldeles strax skall lägga huvudet på kudden för att sova och man ser tillbaka på dagen minns man såklart mest biskopsvalet. Visst var vi på en trevlig utfärd till Skagen för att i beckmörkret höra talas om ljuset- och middagen var god. Ändå är det faktumet att vi har (i alla fall från 1 maj) en ny biskop som tränger undan många andra intryck.

Jag inser att detta för dig i Sverige med något annat intresse än biskopsvalet kan mitt eviga tjat om biskopsval framstå lite inskränkt. Men jag tror det kan betyda en skillnad om det är rätt eller fel person som blir biskop. Inte minst för den ekumeniska processen i Sverige där tre samfund strävar efter att bygga en nya kyrka. Om man inte följt processen nära kan man förledas att tro att metodistkyrkan försvinner om man går in i en ny kyrka. Men så kommer det absolut inte bli. Däremot kommer metodismen prägla betydligt fler människor än de ca 15000 människor i vårt centralkonferensområde. Därför skall metodistkyrkan vara stark och tydlig och genomsyras av ett starkt och tydligt ledarskap. Där kan biskopen vara av oerhörd betydelse. Och det hoppas jag att Christian vill vara. 

/L

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är väl klart att biskopsvalet är viktigt - precis som alla andra små och stora val vi gör hela tiden, varje dag. Hälsn Elisabeth