onsdag 19 november 2008

Miljötänk är framtidstro

Denna vecka är "Globala veckan", pålyst av Sveriges Kristna råd, och temat för veckan är i år "Skapelsefeber". När veckan avslutas i och med domsöndagen på söndag kommer vi även i S:t Jakob ha en gudstjänst med särskilt fokus på miljö, klimat och hållbar utveckling. I vår församlings sker även ett miljödiplomeringsarbete som leds av en särskild grupp som även kommer medverka vid söndagens gudstjänst. 
Man kan oroas mycket över hur långt vi har att gå på denna väg innan vi lyckas vända trenden men jag slås också ibland över hur långt vi kommit. Tänker då inte bara på församlingen utan på hur människor runt omkring mig talar med en sådan självklarhet om sortering, utsläpp osv. 
Och hur detta "miljötänk" också innehåller en framtidstro: vi kan påverka, vi kan förändra!

Jag hoppas vi blir många som tillsammans funderar över kyrkans plats och ansvar i denna process - bland annat på söndag kl 11 i S:t Jakobs kyrka, GBG. 

3 kommentarer:

INput sa...

Fortfarande är jag heligt förbannad efter att ha skrivit i min blogg om Postens Vd
Tur att du ser framtidstro och solidaritet!
Samtidigt som vi ska lyfta fram möjligheten att påverka och förändra, så ska vi också förbanna dödssynden "girighet"!
Gärna så offentligt som möjligt!

Anonym sa...

Det är inte så konstigt att det är svårt att hänga med vad som händer i kyrkan om pastorerna tycker att församlingsbladet är ett tungt ok.
Det finns säkert informatörer i församlingen som snabbt skulle kunna lägga ut mycket info på den undermåliga hemsidan som ofta är några veckor försenad men vad gör det om 100 år...

Lasse Svensson sa...

Hej Jakob!
Tungt ok tycker jag nog inte det är men det är viktigt att det blir så rätt och bra det kan och det är en tydlig deadline där massa information skall finnas framme. Vi tar väldigt gärna hjälp av frivilliga informatörer! Och just nu och den senaste månaden ungefär har faktiskt hemsidan varit uppdaterad - men kanske inte den snyggaste... Men det kanske kommer...
/L