måndag 3 november 2008

Julljus...

...kallas tydligen så av en anledning - nämligen att de flesta anser att de hör hemma under just den tiden på året och inte alls i november såsom jag i min avgrundslösa enfald trodde...
Skyll er själva om ni inte hittar hem till mig mörkret... =)

L

7 kommentarer:

Anonym sa...

MEn inte dör väl den lilla rebellen i dig av en simpel enkätundersökning!

Anonym sa...

Enfald är inget jag någonsin har förknippat med dig! Om du inte förändrats radikalt under de här åren förstås :-) / Erica F

Anonym sa...

Julljus kanske är ett intressant ämne men...

Öppnade dagens post för en stund sen och möttes åter av ännu ett brev med en uppmaning att offra regelbundet för församlingens verksamhet. Varje gång väcker det frågan hos mig - Varför offrar vi inte? - Varför lämnar inte jag ett offer längre?
Kanske en fråga som församlingen bör ställa sig! Vad tror du om detta Lasse? Eftersom din blog heter det den gör tycker jag det vore givande med en diskussion om församling.

Lasse Svensson sa...

Ang. ekonomi i församlingen - kolla blogginlägg 25 sept.

L

Anonym sa...

Du skrev: "Man litar på någon annan. Man tycker inte den egna insatsen är så viktigt."

Eller beror det på att MAN inte känner sig delaktig.

"I vilket fall som helst skall församlingsrådet på måndag ha en temakväll i ämnet. Det skall bli intressant."

Kanske vore en bra idé och redovisa det som var så intressant, istället för att vi ska få ett brev med uppmaningen "offra mera". "Har du inga kontanter med dig, så går det bra att använda kortomaten som finns på...". Offrandet är inte längre en sak mellan Gud och mig och inte heller en del av Gudstjänsten.

Lasse Svensson sa...

Det kan självklart vara flera orsaker, tex den du anger, absolut. Men du sätter fingret på en viktig sak som jag tror vi behöver fundera mycket på. Du får gärna ringa mig eller så kan vi ses och samtala vidare. Tel 031-788 00 40. Tack för kommentar!

L

Anonym sa...

OK, du vill inte ha den här diskussionen här på din blogg.

Accepterar detta, men DET tycker jag hade varit intressant!