torsdag 27 augusti 2009

Västkustgården - till vad?

Idag skall styrelsen för Västkustgården mötas. Mycket känns bra men det finns också stora problem. Västkustgården är mycket duktig på verksamhet - såsom man "alltid" gjort den. Men gården är mycket sliten - hur sliten vet nog ingen - och kanske borde man göra något drastiskt?
Men innan dess kommer frågan: "Vad skall vi ha gården till?". Svaret kan mycket väl vara att vi skall göra det som vi redan gör idag. Men det kan också vara något mer och något annat.

Personligen tycker jag Metodistkyrkan i Sverige skall fortsätta den nu påbörjade satsningen på Västkustgården och även bistå med "kyrkobyggnadspengar" till att reparera/bygga om/bygga nytt.

Men vi måste ta ett ansvar för verksamhet, styrning och planering. Och det snart.
Nog lika bra att börja ikväll... =)

/L


2 kommentarer:

Stoffe sa...

Riv ner "bostadslängan" och bygg en ny i två våningar så det blir fler sängplatser. Bygg ny brashall upp i backen, bättre anpassad till användningen (alltså: större och med bättre ventilation... och "ur vägen" jämtemot boendedelen).
Organisera om kök och matsal, så att det blir mer plats i köket och fler sittplatser i matsalen: Expandera in matsalen i nuvarande brashall och "Kaprifolen" så kan köket ta mer plats med mer lagringsutrymmen och mer svängrum...
Då blev gården plötsligt (ehm... nåja) kapabel att hantera mer än nuvarande ca. 70 personer... Säg det dubbla under ett läger...
En taköverbyggnad på en liten del av gräsmattan (närmast huset) skulle ju inte vara fel heller, så kan man ha midsommarfirande även när det regnar, och utomhusscen, och fler platser att vara på oavsett väder.

Lite personligt drömmande på ämnet bara. :)

Lasse Svensson sa...

Det är utmärkt! Fram för mer drömmande! Men skall det vara tvåbäddsrum eller fyrbäddsrum? Eller enkelrum med dush? Beror på målgrupp, vilket i sin tur beror på vilken verksamhet man vill ha...

Visionera mera! =)

/L