måndag 6 april 2009

Blåvitt förlorar premiären

Allt är relativt men idrottsligt är det djup tragik att blåvitt förlorar den allsvenska premiären på bortaplan mot Helsingborg. Blåvitt spelar hyggligt men har problem med att få till det på offensiv planhalva (ungefär som Elfsborg i lördags). Dock är det katastrof att en domarmiss avgör! Helsingborg får en totalt feldömd straff då Ragnar Sigurdsson får en boll från Henrik Larsson på armbågen. Man ser tydligt på TV-bilderna att Ragnar håller armen tryckt mot kroppen och försöker dessutom vända bort armen från bollbanan. Dessutom har domarna inför säsongen gått ut med information att vad gäller hands skall man numer göra bedömningar av spelarnas "intention" med handen då den träffar bollen. Ergo: Ingen straff!
Ser just nu en intervju med domaren som erkänner att "det ser helt annorlund ut när man ser det såhär". Tråkigt!
Skönt att få ur sig det! =)

Annars pågår förberedelser iför morgondagen. Har hastigt och lustigt fått möjligheten att rycka in och spela in en Helgmålsbön för SVT. Dom kommer hem till oss och spelar in och det skall vara personligt utifrån prästens sårbarhet och hur man hanterar mörkret i livet i ljuset av uppståndelsen. Det blir troligen något utifrån mitt tidigare blogginlägg men jag kommer också beröra min mammas död. En lurig och ny situation att vara personlig utan att bli privat och utan att vara det inom rollen som präst eller förkunnare. 
Återkommer såklart med info om hur det gick. Skall i vilket fall sändas nästa lördag, dvs 18 april 17:50. 

/L

3 kommentarer:

INput sa...

Helgmålsbönen verkar vara en mera spännande utmaning än IFKs match - det var ju mot HIF dom spelade! Du får trösta dig med att GAIS vann över Örgryte!

Lasse Svensson sa...

Ja, kanske det... Men Gais och Öis... = Göjs? Gör ingen människa glad... =) Men helt klart blir morgondagen utmanande!

Anonym sa...

Men gör du det inte som präst?? Utan som blåvitt-supporter, eller vadå? Eller menar du helt enkelt att du är människa?