torsdag 19 mars 2009

Långa dagar som blir längre

Så sitter man i soffan, nyss hemkommen från ett sammanträde på Överås. Överås var tills nyligen Metodistkyrkans teologiska seminarium men nu sker har Metodistkyrkans förlagt utbildningen till Teologiska Högskolan i Stockholm där man nu också är en av huvudmännen tillsammans med Missionskyrkan och Baptistsamfundet. Nu arbetar en grupp i vilken jag är en del med att fylla huset Överås med liv och aktivitet. Det är en spännande mix av hyresgäster och aktiviteter som nu fyller Överås med liv. 
Annars började denna dag med pastorssamling för de aktiva pastorerna på Metodistkyrkans västra region - vi var fem stycken idag... =) Vi möttes i Alingsås och hade bra samtal kring läget i församlingarna, utnämningar och ekumenik. 
Hann sedan lagom till Torsdagsträff i S:t Jakob där jag lyssnade till ett engagerande föredrag av en av församlingens medlemmar, Cecilia Dalman Eek, rörande "Värdet av vatten". 
Ett kort samtal inför kommande medlemsintagning hanns med innan det var dags att göra församlingsblad till Centrumkyrkan i Kållered. 
Blev lite sen till det där mötet på Överås men man kan inte hinna med riktigt allt... 

Men det har varit en vacker dag - om än lång - och som väl är blir dagarna längre och längre. Det behövs nog...

Idag skulle min mamma gått i pension om hon fått leva. Det hade hon gillat. 
Hon fattas mig.

/L

2 kommentarer:

INput sa...

Vi tänker också på din mamma idag och känner stor tacksamhet för alla fina minnen vi har - vi saknar henne!
Eva & Ingemar

Anonym sa...

Saknar också din mamma ,som genom åren var en trofast vän.
Lisa