lördag 6 december 2008

Från räker till julkonsert

Idag var det avslutning för S:t Jakobs barnrytmikgrupper och vi fick se årets sötaste luciatåg och höra några traditionella luciasånger - och massa mindre traditionella... Därefter har eftermiddagen inneburit förberedelse inför morgondagens julkonsert i kyrkan. Just nu har vi ätit räker och jag blir inte klok på hur det är med detta med romen! Har för mig att jag har hört från säker källa att det bara är på våren som räker (ja, det stavas så - i alla fall här...) har rom. Men dagens räker hade rom men var dock väldigt goda! Ser nu på "Stjärnor på is" med familjen och håller tummarna för Jesper Blomqvist eftersom han i den älskade blåvita tröjan gjort det fräckaste målet i svensk fotbollshistoria! 
Nåväl! Julkonserten kommer utgå från Psalm 116 i psalmboken "Nu tändas tusen juleljus" och den resa som sker genom de fyra verserna. I vers 1 med "jordens mörka rund" och "himlens djupblå grund". I vers 2 med "över stad och land" och i vers 3 med "i varje hem och hus". I vers 4 landar vi i "varje hjärta" och det som också är julkonsertens tema: "En stråle av Guds kärleks ljus". 
Välkommen i morgon! 

/L

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kommer men kan vi inte sjung trygga räkan också?

INput sa...

Det ser mörkt ut att komma till julkonserten, men hoppas ändå få ett blänk av Guds stråles ljus...

Cecilia Dalman Eek sa...

Det blev en vacker och stilig gudstjänst som innehöll mycket tankar och en fin skönhetsupplevelse!
Och skönheten är viktig, har du lärt oss, efter diverse olika filosofiska farbröder från några hundra år sedan. Vi har bara glömt bort det, som du så vist sade för ett par veckor sedan!