måndag 7 september 2009

Hemma från Oslo!

Som jag misstänkte blev Oslo ur blogghänseende ett svart hål. Dock var det som väl var inte så i verkligheten... Delegationen från S.t Jakob bestod av fyra flickor och jag och från hela Sverige var vi drygt 35 personer.
Oslo är en vacker stad med mycket att titta på och trevliga gator att strosa omkring på. Men allting är för oss svenskar hysteriskt dyrt! Whopper Meal på Burger King för typ 90 norska! I svenska blir det... mer.
Församlingsutveckling var dock det som stod på programmet och därför blev det inte mycket tid till annat. Men programmet var i överkant hektiskt - milt sagt. Föreläsningar på 90 minuter utan rast fem gånger om dagen! Sug på den! En del intressant men också mycket man hört förut och dessutom levererat av amerikaner med en totalt annan referensram än vi. Dock fick man tid att fundera själv och träffa gamla och nya vänner från norden och baltikum och det är aldrig fel.
Vi från S:t Jakob skall träffas snart för att tillsammans låta våra tankar och intryck koka ner till några konkreta idéer att lägga fram inför församlingsrådet.

Några bilder blev det såklart med mobilen:

Centralkirken var mötesplatsen och de var mycket goda värdar och såg och musik höll mycket hög klass.

Vi fick på lördagen också träffa representanter från andra församlingar med liknande kontext, dvs städer med fler än 200 000 invånare.

Delar av S:t Jakobs och Strandbys delegation.

Henrik Fransson känner sitt hjärta förunderligt värmt framför Kungens enkla boning...

Lite svenskar och en norska på tur i Oslo.

/L

1 kommentar:

Tro Håb og Kærlighed sa...

Ja, Lasse - det var lidt hektisk! Men fint at træffes.