söndag 17 januari 2010

Positivt nära - obegripligt svårt långt borta

Fin gudstjänst idag, Ragne predikade om att gå över gränser och riva murar, bland annat. Anna sjöng bra och på det hela tycker jag det var fint och positivt. Väldigt bra att få träffa vännerna i kyrkan igen efter en tids förskingring i helgerna. För så är det i S:t Jakob just nu: fram tom julafton är det fullt ös och mycket folk på alla samlingar för att i mellandagar, kring nyår och trettonhelg nästan helt dö ut. Men nu tar det fart igen!
Efter gudstjänsten beslutade vi på församlingskonferensen om budget för 2010 och dessutom beslöt vi satsa på projektet med smågrupper i församlingen - och inte bara inbjuda till utan helt enkelt dela in alla medlemmar i grupper. Starkt, viktigt och modigt!
Vill också meddela att äldste sonen vann sin innebandymatch i Varberg igår! Ledde med 2-0 efter första perioden, tappade till 2-2 i tredje men fick in segerbollen med 30 sekunder kvar! Och detta med de obesegrade Capricorn!




Dock överskuggas det mesta just nu av den fruktansvärda jordbävningskatastrofen på Haiti. En sådan fruktansvärd mardröm. Ord räcker inte till. Idag kom också besked om att en av Metodistkyrkans starkaste ledare i hjälparbetsfrågor, Sam Dixon - ordförande för UMCOR, var en av de uppemot 200 000 personer som avlidit i katastrofen. Läs mer HÄR. Också S:t Jakob samlar in medel för katastrofhjälp och jag vill verkligen starkt uppmana att DU blir still en stund i bön för de som drabbats av katastrofen OCH att du skänker pengar till akuthjälp. Självfallet går det bra att sätta in pengar till S:t Jakobs kyrka och märka inbetalningen med "Haiti" eller använda någon annan väg. Men gör det!
Plusgiro: 53 14 19-2
Bankgiro: 536-8113

/L

Inga kommentarer: