tisdag 26 januari 2010

Nya utmaningar

Idag har vi skapat församlingsblad som nu skall layoutas och tryckas för att sedan skickas ut måndag v. 6. Det blir nog ett fint församlingsblad. Men frågan är hur ett församlingsblad som görs och distribueras på detta sätt skall användas till - och i hur? Fler och fler höjer röster för att denna typ av information (och kanske också publikation) bör kunna distribueras på elektronisk väg. Inte minst ur miljösynpunkt är det mycket vettigt tänkt. Problemet är att vi skickar vårt församlingsblad till över 900 adresser och tycker församlingsbladet i 1200 exemplar. Det krävs att vi kommer ner i en upplaga på typ 300-400 för att kunna spara pengar och därmed också miljön. Frågan är om folk håller ordning på sin E-post på "tillräckligt" bra sätt - och att man läser lika "noga" och under lika lång tid som när man får en papperstidning hemskickad?
En annan fråga är vad man skall ha församlingsbladet till. Alltså vilken typ av information som skall finnas där. Idag är själva programdelen underordnad men fortfarande finns programmet och bilder och rapporter på det som hänt med som en viktig del - även om vi försöker få fler artiklar med lite längre läsning.
Vi får nog fundera på detta. Hur många gånger skall vi utkomma? Hur skall samspelet med hemsidan se ut? Hemsidan fungerar faktiskt ganska bra och uppdateras kontinuerligt.

I morgon är det pastorsamling kl 9:00 i S:t Jakob och sedan skall jag ha ett samtal och efter det hjälpa min syster flytta. På torsdag är det flera viktiga samtal och möten och på fredag skall jag med Hr Kjell till Knäred och spela - var nu det ligger...?

/L

1 kommentar:

Erica sa...

Det där med huruvida människor kollar sin elektroniska post är nog relatert till ålder. Jag tror att ju yngre människor är desto mer självklart är det med mail och andra elektroniska hjälpmedel. Ju äldre personen är ju mer intresse är inblandat. Tror jag. Men visst finns det mycket att spara, både ekonomiskt och miljömässigt. Lycka till!