tisdag 12 maj 2009

Uppsamlingsheat...

Skall denna gång försöka klara av att blogga "old school", dvs utan video...
Lever fortfarande i en stark känsla av glädje efter söndagens vårkonsert! Det var verkligen fint - säkert inte vackraste och tajtaste konserten men troligen den finaste! Det som gladde mig mest var att det kom mycket folk och att den nya gospelkören Happy People var så grymt bra och verkade ha ännu roligare! 
Annars har måndag och tisdag inneburit en himmelens massa administrativt jobb, dvs skicka massa mail om kommande dop och vigslar och skriva rapporter osv. Har också kört jord till Västkustgården så det kan sås gräs där det i lördags eldades. 
Känner dock att jag är skyldig er en rapport från Alingsås torg - och nej det handlar inte om handboll... Det handlar om min kollega metodistpastor Andreas Kjernald som under april - maj - juni kör en "ståuppa" varje onsdag kl 12 på torget med temat "Mina tio bästa skäl att vara kristen". Jag var med första gången och tycket det är bra att synas och märkas - samtidigt kan man ju undra om inte bilden av kristna som tokiga bekräftas? Men det är troligen bättre att vara tokig än att inte vara något alls...och därför röstar jag JA till en ny kyrka! =) Möjligen långsökt koppling - eller inte...
/L

4 kommentarer:

Tänk själv/ Läsa i livet sa...

Och vem är gubben bakom Andreas? PotatisJonas?

Lasse Svensson sa...

Kommer inte ihåg faktiskt - skall fråga...

Lasse Svensson sa...

Nu så: Charles Hill, textilkung i Alngsås. Hill var engelsman och föddes i Bolton i Lancashire år 1816. 1843 flyttade han till Sverige och 1861 gjorde han sitt intåg i Alingsås. Året därefter, 1862, grundade han Alingsås bomullsväveri. Samma år invigdes Västra Stambanan d.v.s. järnvägen mellan Göteborg och Stockholm, vilket fick stor betydelse för Alingsås stads utveckling.

Hill såg också till att gasljuset infördes i staden, både i textilfabrikerna och till gatubelysning.

Så det så!

Anonym sa...

Imponerande. Det är så man hillar till./PA